Referat

Referat: KFUM Uppsala Sävja - FUBB

Andra omgången i Lions var en bortamatch mot KFUM Uppsala Sävja, ett lag som vi mött två gånger under serien.

Ingångsvärden i denna match var att fokusera på att ha kul och att få upp spelet.
Uppsala kopplade grepp om matchen tidigt och vi fick endast till några få poäng genom straffar i första perioden. Tjejerna hade dock ett bra humör och vi fick till flera avslut även om de studsade bort från korgen.

I andra perioden så fick vi igång spelet och började knappa igen, men Uppsala spelade fortsatt bra och höll ifrån. Trots att vi vann perioden så hade Uppsala en ledning. Tjejerna tog tag i sitt spel på planen och visade stor vilja att komma upp i lägen, några riktigt snygga passningsspel där vi använde våra offensiva vingar på ett bra sätt fick vi till också.

I halvtidsvilan så snackade vi ihop oss om fortsatt spel i andra halvlek, tryckte fortfarande på att det viktigaste för tjejerna var att ha kul på planen.

I tredje perioden så blev det ett ganska tufft spel där båda lagen drog på sig lagfoul. Men trots detta så hade tjejerna ett riktigt snyggt spel och fortsatte att använda våra offensiva vingar, något som gjorde att vi kom upp snabbt på avslut mot Uppsalas korg. Tyvärr så var det många tillfällen som missades i dessa lägen, men som alltid är det viktigare att vi vågar avsluta anfallen, träffsäkerheten fortsätter vi jobba med.

En bit in i den tredje perioden så gav jag en individuell utmaning till några av tjejerna, att de skulle våga prova att göra ett avslut bakom 3-poängslinjen. Detta är något som vi har jobbat med under några veckor och några av tjejerna har kommit långt i sin utveckling av skotten. De kämpade på för att få till ett sådant läge och även om de hade några försök i tredje perioden så var det ingen som satt.

I den fjärde perioden så kämpade tjejerna på och trots att Uppsala höll ifrån så gjorde tjejerna en riktigt bra insats. Det fanns en glädje i spelet och de peppade varandra på ett positivt och bra sätt. Många av tjejerna var med och tog poäng under matchen, men alla vågade sig på att utmana sig själva med avslut och andra delar av spelet.

I slutminuten så kom även det efterlängtade läget med 3-poängsskottet, det var mitt i ett anfall där vi hade ett högt tempo och mitt i steget så tog en av tjejerna ett förlängt hopp utanför 3-poängslinjen och skickade iväg bollen högt mot korgen. För några av oss kändes det som en evighet medans bollen flög genom luften, men när den väl kom fram till korgen så gick den efterlängtat ner genom korgen och domarens båda händer åkte upp med 3 fingrar, vilket signalerar ett godkänt 3-poängsskott.

Glädjen blev stor och trots att vi förlorade matchen med 39-28 så kändes det på något sätt som en vinst. Tjejerna gjorde en mycket bra insats idag och det fanns en stor glädje och positiv anda i laget.