Blackeberg Svart

Referat

Referat: FUBB - Blackeberg Svart

I den tredje omgången i Lions så tog vi emot Blackeberg Svart hemma i Bro Sporthall.

Som tidigare så gick vi igenom vilket fokus som skulle vara i matchen, det viktigaste liksom tidigare matcher var att tjejerna hade kul. Blackeberg tog tidigt grepp om matchen och gjorde det svårt för våra tjejer att komma till bra avslut och även om vi lyckades med att ta poäng i första perioden så blev det en ledning för Blackeberg med 8-14.

Tjejerna hade en stor glädje i sitt spel och lyckades komma igång med riktigt bra spel och avslut när andra perioden kom igång. Genom att endast låta Blackeberg ta 4 poäng i den andra perioden medan tjejerna lyckades göra hela 14 poäng så gick vi således om och gick upp i ledningen efter andra perioden till 22-18. En imponerande insats och vändning.

I halvtid så fick tjejerna samla sig lite och vi snackade ihop oss om upplägg inför den andra halvleken. Fortsatt viktigt var att ha kul på planen samtidigt som det var viktigt att ge allt när man var inne på planen.

När vi så kom igång med den tredje perioden så fortsatte vi att hålla greppet om matchen och även om Blackeberg gav ett starkt motstånd så lyckades vi fortsatt hålla ifrån med 33-27 när signalen gick efter den tredje perioden.

I den sista perioden så lyfte sig Blackeberg och fick till ett riktigt bra spel, men tjejerna ville verkligen vinna och fortsatte att hålla ifrån, trots att perioden slutade 12-12 så innebar det att vi tog hem segern i denna match med 45-39. Några saker som gladde mig i denna match var att trots ett tufft motstånd så lyckades vi utmana oss och satte 2 st 3-poängare.

Mycket bra jobbat idag tjejer, är grymt stolt över er samt glad över den glädje jag såg i spelet på planen.