12:15

Blackeberg Röd

Referat

Referat: FUBB Svart - Blackeberg Röd

Första returmötet blev mot Blackeberg Röd, sist vi mötes så förlorade vi matchen med 45-26, nu var vi laddade för att möta dem på hemmaplan i Bålsta.

Första perioden drog igång och det blev tidigt ett ganska tufft spel mellan lagen. En första period som innehöll både snabba spel, en del straffar och en hel del spring över planen. Vi plockade första poängen och tog ledning, sedan var fram och tillbaka under hela perioden som till slut slutade 9-9.

När andra perioden drog igång så var det vi som kopplade greppet om matchen och tog ledning, det gjorde att flera av tjejerna i Blackeberg spelade ett mer fysiskt spel vilket låg oss i fatet då de inte riktigt till sina anfall och vi flera gånger kunde komma upp och plocka poäng. Våra tjejer hade mer spring i sina ben och lyckades till slut dra ifrån till en ledning med 18-13 inför halvtid.

Under halvtid snackade vi ihop oss och la upp planen för kommande perioder, returmötet kändes som att det kunde bli en bra match och kanske till och med en seger mot ett lag som spelat riktigt bra under hela säsongen och endast hade en förlust bakom sig.

I tredje perioden så lyckades Blackeberg återigen få ordning på sitt spel och det fysiska spelet fortsatte och gick hårt åt i båda lagen. Blackeberg lyckades nu komma igen och utjämnade matchen igen till 24-24. Perioden var som skrivet tuff och en hel del fouls men båda lagen höll sig under lagfoulsgränsen.

Fjärde perioden fortsatte med en tuff anda och båda lagen gjorde allt för att vinna. Blackeberg gick upp i ledning och vi gjorde en del korta byten. Med drygt 4 minuter kvar av matchen och ett underläge på 27-30 så tag vi timeout för att snacka ihop oss och vända på matchen då vinst fortfarande låg inom räckhåll. Tjejerna som gick in på planen snackade ihop sig om ett spel som de ville försöka. I första försöket tappades dock bollen till motståndarna, men skam den som ger sig, i nästa anfall kom de igenom och lyckades ta poäng. I slutet av perioden så gjorde en spelare i Blackeberg en osportslig foul i samband med att vi hade snott bollen och var steget före alla försvarare mot ett avslut. En knuff i ryggen gjorde att vi fick två straffkast och sedan boll i sidan.
Båda lagen hade dragit på sig lagfoul och Blackeberg hade 2 spelare utfoulade. Nu hade vi ledning till slut och det gällde bara hålla så att inte Blackeberg lyckades sätta en sista poäng. När slutsignalen gick så jublade hela bänken och spelarna på planen då vi lyckats ta hem segern med 34-32.

Det var en tuff match som tjejerna spelade och vi lärde oss en hel del. Nu får tjejerna vila under kvällen och njuta av första advent så syns vi klockan 17:00 imorgon för träning igen.

Stort tack till sekretariatet som idag bestod av Tommy Olsson, Jeanette Bergström och Teodor Zakaria