16:00

FUBB Svart

Referat

Referat: Akropol BBK - FUBB Svart

Andra returmatchen för säsongen, denna gång på bortaplan mot Akropol. Sist vi möttes så vann vi matchen med 40-22. Idag hade vi några som hade fått förhinder men vi fick ändå ihop 10 spelare.

Första perioden drog igång och det tog lång tid innan det blev någon poäng, det var mer springande över planen och snabba vändningar fram och tillbaka. Till slut började det släppa och några poäng hann det bli innan perioden var över. Efter första perioden så ledde vi med 4-8.

Andra perioden var förhållandevis återhållsam med poäng också, spelen satt inte riktigt och båda lagen lyckades bryta passar för varandra samtidigt som båda lagen hade svårt att komma till avslut. Då halvtidssignalen gick så hade vi drygat ut ledningen en aning till 6-15.

Det var en ganska lugn halvtidsvila och när vi väl drog igång igen så testade vi med att inte byta hela kjedjorna i ett svep, vi fick igång ett snabbare spel och det blev en del känslor i matchen där båda lagen drog på sig lagfoul under perioden. Det var en jämnare period än de två första men vi fortsatte att dryga ut ledningen till 10-21.

I den sista perioden fick vi igång ett ordentligt spel och luften verkade lite ha gått ur Akropol som nu hade ganska långt att komma tillbaka. Akropol drog på sig lagfoul även under den sista perioden vilket gjorde att vi kunde pressa på lite till i matchen. De löpande bytena istället för att byta hela kedjan fungerade bättre och vi fick in ett bra flyt i vårt spel.
När slutsignalen gick hade vi ytterligare lyckats öka ledningen till ett slutresultat på 12-32.

Tjejerna fick till riktigt bra spel och använde sig flera gånger av att ställa upp för anfall så som vi övat under de senaste veckorna. Något annat som verkligen har lyft de senaste månaderna är att nästan alla spelare är med och avslutar och tar poäng. Hoppas att tjejerna är riktigt nöjda med sin insats idag.