12:45

FUBB Svart

Referat

Referat: Åkersberga Basket - FUBB Svart

Sista matchen innan juluppehållet spelades mot Åkersberga. Sist vi möttes i Bro så vann Åkerberga med 4-66. Nu var det dags att visa att vi jobbat hårt under hösten med att utveckla vårt spel och sätta upp ett starkare motstånd. Med många som hade förhinder så hade vi bara lyckats få ihop 8 spelare till dagens match.

I första perioden så drog Åkersberga iväg och genom några enkla missar samt ett bra spel av Åkersberga så drog de upp i en ledning med 12-2. Vi tog ett kort snack under pausen och såg till att lyfta spelet under andra perioden. Trots mycket bra spel så fortsatte Åkerberga att utöka sin ledning men hade svårare under den andra halvleken. Andra perioden slutade 10-8 och poängen inför halvtid var nu 22-10.

I halvtidsvilan så gick vi iväg och snackade ihop oss en del inför den andra halvleken. En del som vi behövde få till var det anfallsspel som vi övat på under de senaste veckorna.

När tredje perioden drog igång så kämpade tjejerna på men hade ett tufft motstånd vilket inte gav utrymme för några misstag. Tredje perioden blev relativt jämn men Åkerberga fortsatte att dra ifrån och fick nu till en ledning 30-14. Även om det var en ganska kraftig uppförsbacke så var det fortfarande match.

Tyvärr så fick Åkerberga fart i den sista perioden och några enkla missar gjorde att vi tappade flera poäng vilket gjorde att vi tappade matchen med 44-16.

Trots förlust så måste det sägas att tjejerna gjorde en riktigt bra insats idag och en stor sak som man ska ta med sig i detta är att som vi tidigare nämnt har kommit till ett läge där alla tjejer i laget är med och vågar skjuta och ta poäng. Att vi dessutom lyckades hålla tillbaka målskillnaden från föregående match är riktigt bra.
Det finns mer att jobba på som alltid, men jag är mycket stolt över vad tjejerna har presterat under hösten och det sätt som deras spel har utvecklats.

Under måndagen så har vi julavslutning och sedan tar vi jullov. Stort tack för den här hösten och hoppas att vi får se många spelande föräldrar och syskon under måndagens träning och match mellan spelare och föräldrar.