14:45

FUBB Svart

Referat

Referat: Blackeberg Villastan - FUBB Svart

Efter en trög start trots att vi tog första poängen så drog Blackeberg ifrån i första perioden och lyckades komma upp i 14-1 innan halva första perioden hade passerat. Efter en kort timeout så fick tjejerna ordning på försvaret och började sätta stopp för blackebergs anfall, resterande av period 1 lyckades Blackeberg bara få till ytterligare 2 poäng.

Efter en kort vila så drog vi igång igen med matchen och vi hade lyckats rubba Blackebergs anfallsspel något, trots att de fortsatte dra ifrån så jobbade vi hårt med att ta returer och det gjorde att Blackeberg inte lyckades få till lika många chanser. Blackeberg spelade press under hela första halvleken och vi hade svårt att få igång spelet ordentligt. Vi gick in i halvtidsvila med 24-3 mot oss.

Efter vilan så fick vi igång ett mycket bättre spel och både snack och avslut kom till vår fördel. Nu fick dessutom Blackeberg backa ner med sin press och vi fick möjlighet att få igång spelet igen. Trots att Blackeberg lyckades utöka sin ledning så tog vi 6 välbehövda poäng i tredje perioden.

Inför den sista perioden låg vi under med 34-9 och jag gav tjejerna en uppgift, att ta ytterligare 6 poäng. Det handlade inte om att vinna matchen utan att hitta ett mål som var tillräckligt utmanande men samtidigt fullt möjligt att nå. 6 poäng i den sista perioden skulle minska poängskillnaden samtidigt som det var viktigt för oss att jobba med våra avslut.

Tjejerna kämpade på och trots att Blackeberg fortsatte att utöka sin ledning så var det en glädje hos tjejerna när de med bara någon minut kvar lyckades få de sista 2 poängen mot sitt mål för perioden. De fortsatte att kämpa in i det sista och trots förlust i matchen med 45-15 så hade de ett leende på läpparna i och med att de uppnått vårt mål i den sista perioden.

En mycket väl utförd match som bjöd på allt ifrån dramatik och tårar till glädje och kämparglöd.
Mycket bra jobbat!
Under veckan som kommer så kommer vi att börja jobba med hur vi kan spela mot press. På måndag har vi dessutom förlängd träning mellan 17-19 i Bro Sporthall