10:30

FUBB Svart

Referat

Referat: AIK Basket - FUBB Svart

Näst sista matchen i serien för den här säsongen spelade vi borta mot AIK i Vasalundshallen. Med bara 7 spelare på plats så såg vi fram emot en tung match i ett högt tempo.

Vi började matchen med att ta första poängen och sedan blev det en första period med mycket svängningar fram och tillbaka över planen. Tjejerna var vakna från start i matchen och hängde med på ett mycket bra sätt där både passningar och avslut satt. Efter att ha satt nivån i första perioden så gick vi till periodpaus med 10-10.

I den andra perioden så fortsatte tjejerna att spela riktigt bra, de hängde med i försvar och utmanade bra i anfall. AIK tog timeout halvvägs in i den andra perioden för att samla sig då vi hade liten ledning. Efter timeouten så blev det lite förvirring på planen vilket ledde till att AIK obehindrat lyckades sätta två poäng, men på egen korg vilket vi tackade för. Efter en del övertygande så förstod båda lagen igen att vi inte hade bytt korg ännu och att spelet fortsatte. AIK steppade dock upp och tog ikapp igen.

I halvtidsvilan så fick vi ta igen oss lite och vi gick nu ut i andra halvlek med en bra känsla där vi kunde hänga med i matchen som var mycket jämn. Orken började dock tryta efter två tuffa perioder med få avbytare och vi började göra några enkla missar i passningar och försvar. AIK var tyvärr inte sena med att använda det och började dra ifrån med snabba kontringar och avslut. Inför den sista perioden så låg vi under med några poäng men vi hade fortfarande kontakt i matchen.

I den sista perioden så kämpade tjejerna starkt ända in i det sista, men orken och fokusen försvann allt mer. Trots en förlust i en tuff match så gjorde tjejerna en kanoninsats med mycket kämparvilja och bra spel. Många visade återigen att de vågade gå in och göra avslut på korgen och alla spelare var med och tog poäng i matchen!
Mycket bra kämpat av tjejerna som nu får njuta av en skön helg.